×
Bel ons tussen 08:30 - 16:00
+31 314 - 68 35 47
Via mail zijn wij te bereiken op
info@catapultmetaal.nl

CNC Buigen

Het buigen van (metalen) buizen of het walsen van profielen is een ingewikkeld proces. Nog niet zo lang geleden werden bochten in buis door een koperslager gemaakt. Allereerst werden twee halve buizen in een bochtvorm geklopt. Deze twee helften werden vervolgens aan elkaar gesoldeerd of gelast. Tegenwoordig worden buizen in hun geheel aangeleverd, waarna deze pas gebogen worden. Een bekende toepassing hiervan zijn de water- en verwarmingsbuizen. Deze werden dan vaak ter plekke gebogen.

Steeds vaker worden bochten "op klantspecificatie" prefab aangeleverd. Met name in de industriële omgevingen, zoals de automobiel-, machinebouw-, ketel,- petrochemie,- maar ook de hightechsector worden voorafgebogen buis toegepast. En dan komt het steeds vaker voor dat gebogen buis met de aan- en toevoerbuizen als geheel worden toepast. Hierbij vervallen vaak gelaste verbindingen met daartussen gebogen buis.

Wij hebben alle kennis in huis om het buigwerk voor u uit te voeren, juist ook voor de meer ingewikkelde buigingen met meerdere buigingen kort op elkaar, met een scherpe hoek of met lastig materiaal. Hiervoor hebben wij de beschikking over diverse specialisitische (CNC-)buigmachines.

Catapult Metaal B.V.
Voltastraat 38
7006 RV  Doetinchem

+31 314 - 68 35 47
+31 6 135 89 307
info@catapultmetaal.nl

Privacycentrum | Bekijk ook Metaalspecials BV | Copyright by Catapult Metaal B.V.